Patatesli leziz tarifler...
.
Fırında biberiyeli patates
4 KişilikGerekli Malzemeler:1 kg taze patates4-5 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, karabiber2 dal taze biberiyeHazırlanışı:Patatesleri iyice yıkayıp elma dilim şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye yapraklarını ekleyip iyice karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile örterek 200 derece fırında 1 saat pişirin. üzerindekileri alıp 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Sebzeli Kumpir
4 KişilikGerekli Malzemeler:4 patates 100 gr brokoli, haşlanmış1 kırmızıbiber1 yeşil kabakYarım çay bardağı mısır2 yemek kaşığı krema 1 tatlı kaşığı tereyağıTuz, karabiberKırmızı pul biberZeytinyağı100 gr cheddar peyniriHazırlanışı:Kabak ve biberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Brokoli ve mısırı ekleyin. Patatesleri yıkayıp bıçakla birkaç yerinden delin ve mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üstlerinden kapak kesin. Kenarlardan biraz boşluk bırakarak içlerini kaşıkla çıkarıp bir kaseye alın. Tereyağı, tuz, karabiber, krema ekleyip iyice karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri ilave ederek patateslerin içine doldurun. En üste rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirip 170 derece fırında eriyinceye kadar pişirin. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.
Patates Dolgulu Alabalık
4 KişilikGerekli Malzemeler:4 alabalık6 patates4 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz4 arpacık soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağıTuz, karabiber, kırmızı pul biberHazırlanışı:Balıkların pullarını temizleyip, iyice yıkayın.Balığın üst kısmını kafasından kuyruğuna kadar kesin, içini temizleyerek cep gibi açın. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp çok ezilmeden haşlayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve patatese ekleyin. Maydanoz, fesleğen, tuz. karabiber, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın. Balıkların içlerine tereyağı sürün ve patates harcını doldurun. Fırın ipi ile bağlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pul biber serpip, sıcak servis yapın.
Fırında Etli Patates
4 KişilikGerekli Malzemeler:3 patates600 gr kuşbaşı dana eti4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 havuç1 soğan250 gr mantar 2 kırmızıbiber2 sivri biberYarım su bardağı bezelye Yarım çay bardağı krema Tuz, karabiber1,5 su bardağı sıcak suHazırlanışı:Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar, biber ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kremi ekleyin. Yemeği fırın kabına aktarın. Patateslerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin ve yemeğin üzerine balık sırt şeklinde dizin. Deniz tuzu ve taze çekilmi karabiber serpiştirip 190 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.Kaynak:Lezzet Dergisi