Mahmure

Galeri

Yemek

Patatesli leziz tarifler...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fırında Etli Patates

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

3 patates

600 gr kuşbaşı dana eti

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 havuç

1 soğan

250 gr mantar

2 kırmızıbiber

2 sivri biber

Yarım su bardağı bezelye

Yarım çay bardağı krema

Tuz, karabiber

1,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar, biber ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kremi ekleyin. Yemeği fırın kabına aktarın. Patateslerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin ve yemeğin üzerine balık sırt şeklinde dizin. Deniz tuzu ve taze çekilmi karabiber serpiştirip 190 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak:Lezzet Dergisi
97606
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.