Mahmure

Galeri

Yemek

Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fesleğenli, ahududulu, mascarpone peynirli dondurma

Malzemeler:

90 gr krema, 50 gr süt, 50 gr yumurta, 5 gr nişasta, 70 gr toz şeker, ¼ paket vanilya, 1/3 kuru fesleğen, 80 gr mascarpone peyniri.

Yapılışı:

Süt ve kremayı ocakta kaynamaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilya ve nişastayı ayrı bir kapta bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sütlü kremalı karışımın bir kısmını azar azar yumurtalı karışıma yedirin ve akıcı hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı, kaynamakta olan süt ve kremalı karışıma döküp karıştırarak pişirin. Pişirdikten sonra ocaktan alıp soğuk su ya da buzun üzerinde hızla soğutun ve mascarpone peyniri ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dondurmanızı derin dondurucuya koyup belirli aralıklarla karıştırın. Ahududu ve fesleğen yapraklarıyla birlikte servis edin.
20879
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.