Mahmure

Galeri

Yemek

Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bademli kremalı karadut tart

Malzemeler:

Tart hamuru: 200 gr un, 50 gr pudra şekeri, 100 gr tereyağı 1 paket vanilya. Kreması için: 250 gr süt, 50 gr un, 100 gr toz şeker, 25 gr nişasta, 2 adet yumurta, 75 gr toz badem.

Yapılışı:

Un, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte yoğurun ve hamuru 10 dakika dinlendirin. Kreması için sütü kaynatın. Un, toz şeker, nişasta, yumurta ve toz bademi ayrı bir kapta karıştırın ve kaynayan süte yavaşça karıştırarak ilave edin ve iyice pişirin. Tart hamurunu küçük kalıplara koyarak minimum 10 dakika pişirdikten sonra diğer tarafta hazırladığınız kremayı içlerine doldurun. Üzerlerini karadut ya da böğürtlenle süsleyerek servise hazır hale getirin.
20884
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.