Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları
.
Frenk üzümlü parfe
Malzemeler:Parfe: 10 adet yumurta sarısı, 200 gr toz şeker, 500 gr krema.*Frenk üzümlü sos: 200 gr Frenk üzümü, 80 gr pudra şekeri, 20 gr nişasta.Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin.Yapılışı: Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gr kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. Bardakları kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.
Yeşil çaylı pannacotta
Malzemeler:500 gr sıvı krema, 70 gr şeker, 1 gr vanilya, 8 gr jelatin, 50 gr süt, 50 gr yeşil çay, bir miktar böğürtlen, ahududu, çilek, Frenk üzümü ve yaban mersini.Yapılışı: Krema, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynayan karşımın üzerine yeşil çay yapraklarını atın. Jelatini bir litre suda yumuşatın ve kaynayan malzemeye ilave edin. İki dakika karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kaynayan karışımın altını kapatarak servis yapacağınız kaplara dökün. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve meyvelerle süsleyerek servise hazır hale getirin.
Martini bardağında çilek musMalzemeler:Çilek mus:
250 gr süt, 15 gr jelatin, 600 gr krema.*Süt köpüğü: 50 gr pudra şekeri, 50 gr krem peynir.br>Tüm malzemeyi köpük haline gelene kadar çırpın.Yapılışı:Beyaz çikolatayı mikro dalga fırında ya da sıcak su üzerinde benmari usulü eritin. Ardından jelatini sıcak suda eriterek erimiş çikolataya ekleyin. 100 gr kremayı kaynatarak bu karışıma ilave edin. Üzerine çırpılmış 500 gr kremayı da ekleyin ve hepsini karıştırın. Son olarak 200 gr çilek püresini karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız musu martini bardağına dökün. Yaptığınız süt köpüğünü üzerine ilave edin ve çileklerle süsleyerek servise hazır hale getirin.
Bademli kremalı karadut tart
Malzemeler:Tart hamuru: 200 gr un, 50 gr pudra şekeri, 100 gr tereyağı 1 paket vanilya. Kreması için: 250 gr süt, 50 gr un, 100 gr toz şeker, 25 gr nişasta, 2 adet yumurta, 75 gr toz badem.Yapılışı: Un, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte yoğurun ve hamuru 10 dakika dinlendirin. Kreması için sütü kaynatın. Un, toz şeker, nişasta, yumurta ve toz bademi ayrı bir kapta karıştırın ve kaynayan süte yavaşça karıştırarak ilave edin ve iyice pişirin. Tart hamurunu küçük kalıplara koyarak minimum 10 dakika pişirdikten sonra diğer tarafta hazırladığınız kremayı içlerine doldurun. Üzerlerini karadut ya da böğürtlenle süsleyerek servise hazır hale getirin.
Fesleğenli, ahududulu, mascarpone peynirli dondurma
Malzemeler:90 gr krema, 50 gr süt, 50 gr yumurta, 5 gr nişasta, 70 gr toz şeker, ¼ paket vanilya, 1/3 kuru fesleğen, 80 gr mascarpone peyniri.Yapılışı: Süt ve kremayı ocakta kaynamaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilya ve nişastayı ayrı bir kapta bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sütlü kremalı karışımın bir kısmını azar azar yumurtalı karışıma yedirin ve akıcı hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı, kaynamakta olan süt ve kremalı karışıma döküp karıştırarak pişirin. Pişirdikten sonra ocaktan alıp soğuk su ya da buzun üzerinde hızla soğutun ve mascarpone peyniri ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dondurmanızı derin dondurucuya koyup belirli aralıklarla karıştırın. Ahududu ve fesleğen yapraklarıyla birlikte servis edin.