Mahmure

Galeri

Yemek

Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yeşil çaylı pannacotta

Malzemeler:

500 gr sıvı krema, 70 gr şeker, 1 gr vanilya, 8 gr jelatin, 50 gr süt, 50 gr yeşil çay, bir miktar böğürtlen, ahududu, çilek, Frenk üzümü ve yaban mersini.

Yapılışı:

Krema, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynayan karşımın üzerine yeşil çay yapraklarını atın. Jelatini bir litre suda yumuşatın ve kaynayan malzemeye ilave edin. İki dakika karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kaynayan karışımın altını kapatarak servis yapacağınız kaplara dökün. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve meyvelerle süsleyerek servise hazır hale getirin.
21066
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.