Mahmure

Galeri

Yemek

Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Frenk üzümlü parfe

Malzemeler:

Parfe: 10 adet yumurta sarısı, 200 gr toz şeker, 500 gr krema. *Frenk üzümlü sos: 200 gr Frenk üzümü, 80 gr pudra şekeri, 20 gr nişasta.

Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin.

Yapılışı:

Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gr kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. Bardakları kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.
21136
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.