Mahmure

Galeri

Yemek

Nefis soslu köfte tarifleri

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Fesleğen ve sarımsak soslu köfte

4-6 Kişilik

Gerekli malzemeler:

Yarım kg kıyma

1 yumurta

3-4 yemek kaşığı galeta unu

1 rendelenmiş soğan

2 diş dövülmüş sarımsak

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon

Kızartmak için ayçiçeği yağı

Fesleğen ve sarımsak soslu köfte

Yarım demet taze fesleğen

4 diş sanmsak

1 su bardağı mayonez

Yarım çay bardağı krema

Yarım limonun suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat dinlendirin. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri ince bir tabaka halinde una bulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın.

Köfteleri tavaya alıp orta ateşte her tarafını kızartıp servis tabağına alın. Sos için fesleğeni ve sarımsağı mutfak robotunda çekin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Köfteleri sosla birlikte servis yapın.
92746
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.