Mutfaktaki kötü kokulara son!
.
Sarımsak kokusu
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.
Lahana kokusu
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir file torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Yanmış süt kokusu
Yanmış süt kokusunu yok etmek için tencerenin üzerine ıslak bir bez koyun Daha sonra bezi tencerenin üzerinden kaldırıp, durulayarak tekrar tencerenin üzerine örtün Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın
Kızartma kokusu
Mutfakta kızartma yaptığınızda koku yayılmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın. Ya da ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.