Mahmure

Galeri

Yemek

Mutfağı sevenlerin kitabı: Net 425 g e

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Sakızlı muhallebi

Malzemeler:

1 lt süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı süt (ekstra), 1 su bardağından 1 parmak eksik un, 1 adet yumurta, 1 adet damla sakızı, 1 paket vanilya, 75 gr tereyağı.

Sosu için:

2 su bardağı vişne suyu, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı buğday nişastası.

Hazırlanışı:

Süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirmeye başlayın. Başka bir kapta süt ile unu ezerek karıştırın. İçine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ilave edin. Damla sakızını havanda dövün ve sütün içine ekleyin. Vanilyayı ilave edin, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Tereyağını birkaç parçaya bölün ve muhallebiye ekleyin. Köpürür gibi oluncaya kadar el blender’ı ile çırpın. Karışımı bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın ( tek bir servis kabı da kullanabilirsiniz). Ayrı bir tencerede vişne suyu, tozşeker ve buğday nişastasını karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kaymak tutmaması için karıştırmaya devam edin. Ilındıktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve buzdolabına koyun.
16146
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.