Mahmure

Galeri

Yemek

Mutfağı sevenlerin kitabı: Net 425 g e

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Sandalda tavuk

Malzemeler:

6 parça kemiksiz tavuk budu (küp şeklinde doğranmış), 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan (küp şeklinde doğranmış), 3 diş sarımsak, ince kıyılmış, 2 defne yaprağı, 330 gr doğranmış domates, 200 gr haşlanmış nohut , 3 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış), 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz.

Yufka kapları (isteğe bağlı)

4 adet yufka, ½ su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı:

Büyük bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak ve defneyaprağını beş dakika kavurun. Tavukları ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Domatesleri ilave edip beş dakika daha pişirin. Nohut ve kızarmış patlıcanı ekleyin. Suyu fazla ise, yüksek ateşte suyunu çektirin. Kimyon, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi ilave edin, maydanozu serpin. Ocaktan alın, içinden defneyaprağını çıkarın.

Yufka kaplarının hazırlanışı:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yufkaları üst üste dizin ve dörde bölün. Sonra tekrar dörde bölün. İki parça üçgen yufkanın üzerini fırça ile yağlayın. İki ucundan kürdanla kayık gibi tutturun (kayık formu vermenin bir yolu da yufkanın içine alüminyum folya döşeyerek kenarlarını ayakta tutmaktır). Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. Fırında 15 dk pişirin (bir gün önceden de yapabilirsiniz). Pişmiş yufkaların içine tavukları paylaştırıp fırına verin. 10 dk daha pişirin.
16331
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.