Mahmure

Galeri

Yemek

Mutfağı sevenlerin kitabı: Net 425 g e

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Sotelenmiş karışık sebze

Malzemeler:

3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 3 çorba kaşığı cashew nuts, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan (küp şeklinde doğranmış), 1 adet sarı dolmalık biber (küp şeklinde doğranmış), 2 adet havuç (halka şeklinde doğranmış), 1 su bardağı araka bezelyesi, iri doğranmış, 4 su bardağı brüksel lahanası (ikiye bölünmüş), 1 avuç taze fesleğen yaprağı.

Hazırlanışı:

Dolmalık fıstıkları teflon tavada, kısık ateşte pembeleştirin. Cashew nuts’ı ekleyip iki dakika kavurun ve başka bir kaba alın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan, dolmalık biber ve havucu ilave edin; yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Bezelye ve brüksellahanalarını ekleyin, kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Kenara ayırdığınız fıstık ve cashew’ları ekleyerek karıştırın. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edin.
16139
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.