Mahmure

Galeri

Yemek

Milföylü harika lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kıymalı wellington(4 kişilik)

Hazırlık Süresi : 10 dakika

Pişirme Süresi : 45 – 50 dakika

Malzemeler:

8 adet milföy

3 adet pırasa (yeşil yapraklı tarafları)

Harcı için:

1 bardak küp soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı çam fıstığı

400 gr dana kıyması

1 demet doğranmış maydonoz

Tuz

Karabiber

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: 8 adet milföyü üst üste koyun ve merdane yardımıyla 40 X 30 cm ebatlarında açın. Kenarlarını bıçakla düzeltin. 3 adet pırasayı bıçakla ortadan ikiye bölerek yaprak yaprak açın ve kaynayan suya atın. 6-7 dakika sonra pırasaları alın ve soğuk sudan geçirin. Hamurun üzerine pırasaları düzgünce dizin, gerekirse bıçakla kenarlardan keserek fazlalıkları alın.

Tereyağını bir tavaya alın. Küp soğanı tereyağında 6-7 dakika soteleyin. Çam fıstığını ilave edin. Biraz daha soteledikten sonra kıymayı da tavaya ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve doğranmış maydonoz, tuz ve karabiberle harcı hamurun üzerine ve ön kısmına gelecek şekilde uzunlamasına yayın. Hamuru rulo yapın, uçlarını içeri doğru kıvırın.

Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.
18063
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.