Mahmure

Galeri

Yemek

Milföylü harika lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Aşk pastası(4 kişilik)

Hazırlık süresi : 20 dakika

Pişirme süresi : 25 – 30 dakika

Malzemeler:

8 adet milföy

300 gr çilek

Kreması için:

250 gr süt

20 gr un

16 gr nişasta

2 yumurta sarısı

500 gr şeker

40 gr tereyağı

Vanilya

Süslemesi için: 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 adet çilek, kırmızı orman meyveleri Hazırlanışı: Milföyleri 4’er adet olmak üzere 2 gruba ayırın ve bir merdane yardımı ile 25 X 25 cm ebatlarında inceltin. Her iki hamuru kalıp ya da kartondan çıkaracağınız bir şablon yardımıyla kalp şeklinde kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalp şeklinde kestiğiniz milföyleri kağıtların üzerine alın ve kabarmalarını engellemek için bir çatal yardımı ile delin. 175 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 20-25 dakika pişirin.

Kremasını hazırlamak için:Sütü kaynamaya bırakın. Yumurta, şeker ve vaniklyayı ayrı bir kapta karıştırın. Un ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırın. Süte yumurtalı karışımı azar azar ilave ederek bir taraftan bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak yedirin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Krema soğuyunca tereyağını ilave edip mikser yardımıyla çırpın.

Kremanın yarısını bir milföy katmanının üzerine yayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kremanın üzerine tekar krema dökün. Çileklerin üzerine tekrar krema dökün. Diğer milföy katmanını da üzerine koyarak elinizle hafifçe bastırın. Pastanızı pudra şekeri çilek ve kırmızı orman meyveleri ile süsleyin; buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
18237
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.