Mahmure

Galeri

Yemek

Mide dostu tatlar: Muhallebi ve sütlaç

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Limonlu muhallebi (6 kişilik)

Malzemeler:

3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

2 adet yumurta

5 çorba kaşığı nişasta

15 çorba kaşığı tozşeker

5 su bardağı su

1 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı hindistancevizi

10 adet bebe bisküvisi

1 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı: Limonla yumurtayı çırpıp, nişasta tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa karıştırarak, muhallebi kıvamı alt dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz. Plastik kabın içine hindistancevizi serpin. Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakaolu muhallebiyi kalıba dökün. Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın.
17528
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.