Mahmure

Galeri

Yemek

Mide dostu tatlar: Muhallebi ve sütlaç

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sakızlı muhallebi (4 kişilik)

Malzemeler:

Üç buçuk su bardağı süt

1 su bardağı kahverengi tozşeker

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 adet damla sakızı

Erik sosu için:

Yarım kg mürdüm eriği

2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker

2 su bardağı su

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikle erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender’den geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine birer tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.
17387
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.