Mahmure

Galeri

Yemek

Mide dostu tatlar: Muhallebi ve sütlaç

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çikolatalı mandalinalı muhallebi (4 kişilik)

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

3 çorba kaşığı pirinç unu

3 çorba kaşığı buğday nişastası

4 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı mandalina suyu

Üzeri için:1 adet mandalina

1 küçük paket bitter çikolata(40 gram)

Hazırlanışı: Bir tencereye süt ve tozşekeri koyup ocağa oturtun. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve mandalina suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Arzunuza göre kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
17343
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.