Mide dostu tatlar: Muhallebi ve sütlaç
.
Arpa şehriyeli sütlaç (6 kişilik)
Malzemeler:1 litre süt1 su bardağı tozşekerYarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm2 çorba kaşığı dolmalık fıstıkYarım su bardağı arpa şehriye1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu1 tatlı kaşığı tarçın2-3 adet çubuk tarçınHazırlanışı: Sütü bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve kuru üzüm ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra sütlü karışımın üzerine dökün. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra kanştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yapacağınız kaplara alın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Kabuk tarçınla süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı mandalinalı muhallebi (4 kişilik)
Malzemeler:1 litre süt1 su bardağı tozşeker3 çorba kaşığı pirinç unu3 çorba kaşığı buğday nişastası4 çorba kaşığı kakao1 su bardağı mandalina suyuÜzeri için:1 adet mandalina1 küçük paket bitter çikolata(40 gram)Hazırlanışı: Bir tencereye süt ve tozşekeri koyup ocağa oturtun. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve mandalina suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Arzunuza göre kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Su muhallebisi (6 kişilik)
Malzemeler:2 çorba kaşığı nişasta2 çorba kaşığı unBir buçuk kg sütGülsuyu Pudra şekeriHazırlanışı: Nişasta ve unu tencerede iyice karıştırın. Sütü azar azar ilave edip, karıştırın ve malzemeyi iyice birbirine yedirin. Tencereyi ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene dek, arada bir karıştırarak pişirin, istediğiniz şekildeki kaba döküp, soğumaya bırakın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine gülsuyunu dökün. Pudra şekeri serperek servis yapın
Sakızlı muhallebi (4 kişilik)
Malzemeler:Üç buçuk su bardağı süt1 su bardağı kahverengi tozşeker2 çorba kaşığı pirinç unu1 adet damla sakızıErik sosu için:Yarım kg mürdüm eriği2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker2 su bardağı suHazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikle erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender’den geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine birer tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.
Limonlu muhallebi (6 kişilik)
Malzemeler:3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu2 adet yumurta5 çorba kaşığı nişasta15 çorba kaşığı tozşeker5 su bardağı su1 çorba kaşığı kakao2 çorba kaşığı hindistancevizi10 adet bebe bisküvisi1 çorba kaşığı margarinHazırlanışı: Limonla yumurtayı çırpıp, nişasta tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa karıştırarak, muhallebi kıvamı alt dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz. Plastik kabın içine hindistancevizi serpin. Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakaolu muhallebiyi kalıba dökün. Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın.
Portakallı sufle puding (6-8 kişilik)
Malzemeler:130 gram margarin1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker1 su bardağından bir parmak eksik un1 su bardağı süt5 adet yumurta2'şer adet portakal ve limon2 su bardağı su4 çorba kaşığı mısır nişastasıHazırlanışı: Margarin ve tozşekerin yarısını ve unu derin bir kaba alarak koyu kıvamlı bir karışım hazırlayın. Süt ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Daha sonra margarin, tozşeker, un karışımına yedirin. Tencereye alarak orta ısıda karıştırarak pişirin. Koyulaştığında ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını birer birer ilave edip çırparak karışıma ekleyin. Krem karamel kaplarını sıvıyağla yağlayın. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirin. Yumurta karışımının 3/4'ünü daha önce hazırladığınız karışıma ilave edin. Daha sonra kalan malzemeyi yavaş yavaş karışıma yedirin. Karışımı krem karamel kaplarına bölüştürün. Fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurun. Krem-karamel kaplarını tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Portakal kabuklannı soyarak jülyen doğrayın. Kaynar suda 2-3 dakika tutup, ocaktan alarak soğumaya bırakın. Portakalların suyunu sıkarak tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Nişastayı soğuk su ile açın. Yavaş yavaş ocaktaki karışımı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırın. Ateşten alarak süzgeçten geçirin. Portakal kabuklarını bu karışıma ekleyip, karıştırın. Fırından aldığınız tatlıları tabaklara ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek ya da yanında servis yapın.