Mahmure

Galeri

Yemek

Mide dostu tatlar: Muhallebi ve sütlaç

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Arpa şehriyeli sütlaç (6 kişilik)

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yarım su bardağı arpa şehriye

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 tatlı kaşığı tarçın

2-3 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve kuru üzüm ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra sütlü karışımın üzerine dökün.

Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra kanştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yapacağınız kaplara alın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Kabuk tarçınla süsleyerek servis yapın.
17375
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.