Mahmure

Galeri

Yemek

Meyvelerin tadı adına...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karışık fırın meyve (6 kişilik)

Malzemeler:

2 adet şeftali nektarin

1 adet elma

1 adet armut

6 adet çilek

3 adet kayısı

2 adet İtalyan kırmızı eriği

5 adet badem

10 adet yabanmersini

10 adet frambuaz

10 adet böğürtlen

10 adet taze badem

2 kabuk tarçın

½ çay bardağı frambuaz aromalı votka

1 şişe kırmızı muscat şarabı veya kırmızı şarap

4 yemek kaşığı tozşeker veya esmer şeker

½ çay kaşığı toz mahlep

File badem

Hazırlanışı: Şarabı, şekeri, votkayı, kabuk tarçını ve bademi derin bir kapta bir saat kadar bekletin.Tüm meyveleri yıkayın ve dilimleyin. (Bütün meyveleri ikiye veya büyüklüğüne göre dörde bölün.) Fırın 200 derece ısıtın. Geniş bir fırın kabına tüm meyveleri yerleştirin. Beklettiğiniz şarabı üzerilerine dökün, file bademlerini de üzerlerine serpiştirin. Fırında meyveler yumuşayıncaya kadar (35 dk) pişirin. Ilık servis yapın. Dondurma veya kremayla servis yapabilirsiniz.
13673
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.