Mahmure

Galeri

Yemek

Mevsimin en sağlıklı sebzesi: Enginar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Etli Baklalı Enginar

Malzemeler:

1/2 kg taze iç bakla

4 adet enginar

400 gr parça kuzu eti

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı un

1 adet orta boy soğan

6-7 adet taze soğan

1/2 demet dereotu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Şeker

Yapılışı: Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin. Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.

Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın. Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin. Üzerlerine etli baklayı koyun. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın.

Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
15415
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.