Mahmure

Galeri

Yemek

Mevsimin en sağlıklı sebzesi: Enginar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Enginar Ograten

Malzemeler:

4 adet enginar

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı un

200 gr mantar

1,5 çay bardağı sıcak süt

1 çay bardağı çiğ krema

Tuz, karabiber

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin. Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın.

Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun. Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın.
15595
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.