Mahmure

Galeri

Yemek

Mevsimin en sağlıklı sebzesi: Enginar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar

Malzemeler:

4 adet enginar

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet patlıcan

2 adet kabak

1 adet havuç

Taze fesleğen

4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Yapılışı: Temizlenmiş enginarları 20 dakika kaynatın. Biberlerin saplarını kesip, patlıcan, kabak ve havucun kabuklarını soyun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp önce havuçları, sonra diğer sebzeleri kavurun. İsteğe göre tuz, karabiber ve fesleğen ilave edip tatlandırın. Ocaktan alın. Enginarları servis tabağına yayın, sebzeleri enginarların üzerlerine paylaştırın. Servis yapın.

Not: Marketlerde dondurulmuş olarak satılan bezelye- havuç garnitürü ile de hazırlayabilirisniz.
15573
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.