Galeri

Mevsimin en sağlıklı sebzesi: Enginar

Güncellenme tarihi:
Enginar Dolması

Malzemeler:

6 adet enginar

2 çorba kaşığı yağ

1 çorba kaşığı un

2 kaşık pirinç

200 gr kıyma

2 adet limon

Dereotu

Soğan

Tuz

Yapılışı: Enginarları ayıklayıp, limonla ovun. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber, tuz ve margarin katıp iyice kanştırın.

Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin; su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin. Bir adet yumurta ve 2 adet limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ilave edip sıcak servis yapın.
Yayın tarihi: 12.04.2010
16420
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.