Mahmure

Galeri

Yemek

Mevsimin en sağlıklı sebzesi: Enginar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Enginar pişirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Çorbası, salatası, dolması, zeytinyağlı yemeği yapılan enginarı saklarken kararmalarını önlemek için limon suyu ilave edilmiş su dolu bir kapta bekletmelisiniz.

Enginarın suyunu aymayın; minerallerin bulunduğu bu suyu çorba yapımında kullanabilirsiniz.

Pişirme sırasında enginarın içine konulacak bir dilim limon kararmayı önler.

Enginarın sapını pişirmeden az önce kesmelisiniz çünkü sapları kesilen enginarlar uzun süre tazeliğini ve beyazlığını koruyamıyor.
15596
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.