Mahmure

Galeri

Yemek

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
KÜFLÜ YOĞURT

2 kg süzme yoğurt
500 gr kurutulmuş domates
70 gr kekik
150 gr biber salçası
200 gr zeytinyağı
200 gr ceviz

Hazırlanışı:
Süzme yoğurt, kurutulmuş domates ve kekikle beraber kaynatılır. Oda sıcaklığına gelince zeytinyağı, biber salçası ve dövülmüş cevizle beraber karıştırılır. Servise sunulur.

TAHİNLİ PATLICAN

1 kg patlıcan
300 gr tahin
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
6 diş sarımsak
100 gr ceviz

Hazırlanışı:
Önce patlıcanlar közlenir. Ardından küp küp doğranır. Sırasıyla limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, ceviz ve tahin eklenerek karıştırılır. Oda sıcaklığında servis yapılır.

KURU DOMATES

1 kg kuru domates
8 diş sarımsak
250 gr nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
200 gr ceviz
1 demet maydanoz

Hazırlanışı:
Kurutulmuş domates ve maydanoz ince ince kıyılır. Zeytinyağında marine edilir. Dövülmüş ceviz ve ezilmiş sarımsak eklenerek, nar ekşisi ile tatlandırılır.

Kaynak: Elele
47226
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.