Mahmure

Galeri

Yemek

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
ZEYTİN SALATASI

1 kg zeytin
1,5 demet maydanoz
200 gr ceviz
50 gr kişniş
1 çay bardağı limon suyu
200 gr nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
20 gr. pul biber

Hazırlanışı:
Bütün malzeme derince bir kapta harmanlanır. Üzerine ceviz eklenerek, servise sunulur.

MUAMMARA

1 kg peksimet ekmeği
300 gr biber salçası
250 gr. nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
6 diş sarımsak
200 gr pekmez
250 gr ceviz

Hazırlanışı:
Peksimet ekmeği, elde iyice ufalanarak ezilir. Zeytinyağı ve biber salçası eklenerek yoğrulur. Kıvamını buluncaya kadar, nar ekşisi ile pekmez karışımı ilave edilir. Sarımsaklar cevizle birlikte ezilerek, harcın içine eklenir ve servise hazırlanır.

MAŞ FASULYESİ

1kg maş
4 adet domates
1 demet maydanoz
200 gr ceviz
6 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
200 gr. nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı limon suyu

Hazırlanışı:
Maş fasulyesi haşlanır, süzülür. Ayrı bir kapta maydanoz ve ceviz, çok ince kıyılarak karıştırılır. Üzerine fasulyeler eklenir. Sarımsaklar ezilir. Zeytinyağı, nar ekşisi, kimyon, tuz ve limon suyu eklenerek sos yapılır. Sos, fasulyeli harcın üzerine eklenerek, servis edilir.
47463
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.