Galeri

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi:
MEZELER

SEBZELİ PATLICAN

1 kg patlıcan
2 adet domates
3 adet çarliston biber
200 gr nar ekşisi
150 gr zeytinyağı
6 diş sarımsak
Bir çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenir ve bıçakla ince ince doğranır. Sırasıyla tüm malzemeler kıyılır ve karıştırılır.

HUMUS

1 kg nohut 200 gr tahin 250 gr sıvı yağ 40 gr tuz

Hazırlanışı:
Önceden haşlanmış nohut ezilir. Sıvı yağ eklenir, tuz katılarak tahin ile yoğrulur.

FİRİK SALATASI

1 kg firik buğdayı
8 bardak su
500 gr piliç bonfile
6 diş sarımsak
1 su bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet taze nane

Hazırlanışı:
Firik buğdayı, tavuk etiyle beraber suda haşlanır. Oda sıcaklığına ulaşınca; sarımsak, taze nane ve limon suyu eklenerek lapa kıvamına gelene kadar ezilir. Zeytinyağı ve tuz eklenerek servis yapılır.
Yayın tarihi: 16.11.2009
48465
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.