Mahmure

Galeri

Yemek

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
MEZELER

SEBZELİ PATLICAN

1 kg patlıcan
2 adet domates
3 adet çarliston biber
200 gr nar ekşisi
150 gr zeytinyağı
6 diş sarımsak
Bir çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenir ve bıçakla ince ince doğranır. Sırasıyla tüm malzemeler kıyılır ve karıştırılır.

HUMUS

1 kg nohut 200 gr tahin 250 gr sıvı yağ 40 gr tuz

Hazırlanışı:
Önceden haşlanmış nohut ezilir. Sıvı yağ eklenir, tuz katılarak tahin ile yoğrulur.

FİRİK SALATASI

1 kg firik buğdayı
8 bardak su
500 gr piliç bonfile
6 diş sarımsak
1 su bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet taze nane

Hazırlanışı:
Firik buğdayı, tavuk etiyle beraber suda haşlanır. Oda sıcaklığına ulaşınca; sarımsak, taze nane ve limon suyu eklenerek lapa kıvamına gelene kadar ezilir. Zeytinyağı ve tuz eklenerek servis yapılır.
47466
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.