Mahmure

Galeri

Yemek

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
DOMATES TATLISI

1 kg domates
2 kg şeker
Kabuk tarçın
Tane yenibahar
Dondurma
1.5 litre su

Hazırlanışı:
Domatesler az haşlanır. Daha sonra çekirdekleri çıkarılıp, soğumaya bırakılır. Şerbet için şeker, kabuk tarçın ve yenibahar bir arada suyla kaynatılır. Domates dilimleri şerbetin içinde marine edilir. Şerbetten süzülür, dondurma ile katmanlar halinde dizilerek, dondurucuda servis edilecek zamana kadar bırakılır.
47460
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.