Mahmure

Galeri

Yemek

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
SÜRYANİ İÇLİ KÖFTE

10 gr kitel bulguru
20 gr köftelik bulgur
30 gr irmik
Tuz
Kişniş
80 gr dana kıyma iç harç için: 200 gr kıyma
150 gr soğan
Birer tutam karabiber ve yenibahar

Hazırlanışı:
Bulgur ve irmik suyla ıslatılır, dana kıyması ilave edilir. Yoğurularak hamur elde edilir. Tuz ve kişniş ilave edilir. Mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp, elde açılır. İçerisine kavrulmuş iç harç konulur, kapatılır. Avuç içinde bastırarak genişletilir. Tuzlu suda 7 dakika haşlanılır. Haşlandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve ceviz ile servis edilir.
47639
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.