Mahmure

Galeri

Yemek

Mardin mutfağından lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
KİŞKE ÇORBASI

2OO gr kişk
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tali kaşığı nane
1 tutam pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
6 bardak su

Hazırlanışı:
Mercimekler yıkanır, tencereye alınır. Kişk ve soğanlar içine atılır. Tuz eklenir ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Tamamen eridikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Sosu için kızgın sıvı yağda nane ve pul biber kızartılır. Servis sırasında çorbaya ilave edilir. (Kişk: Buğdayın yoğurtla karıştırılmış hali. Mardin'e özel bir karışım.)
47440
YORUMLAR

bir mardinli olrak hiç beğenmedim bizim mutfağıız çok zengin bunlar da ne ki

berna yıldızoğlu 15.11.2009 03:48:18
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.