Makarnanın olmazsa olmazları...
Zeytinyağı
Makarna sosunu hazırlarken mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız. Hem sağlıklıdır hem de son derece lezzetli bir tat verir. Zeytinyağını sos kabına koyduktan sonra doğradığınız birkaç diş sarımsağı kavurun; yanmadan kaptan almalısınız ki sarımsağın acısı sosa geçmesin. Lezzetli, güzel ve hoş kokuya sahip zeytinyağının tadı kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimisi aroması kuvvetli olanı, kimisi asidi yüksek olanı, kimisi de güzel kokusu olanı tercih eder. Zeytinyağı üretimine etki eden birçok etken tadı, aromayı ve rengi önemli ölçüde değiştirir.
Makarna sosunu hazırlarken mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız. Hem sağlıklıdır hem de son derece lezzetli bir tat verir. Zeytinyağını sos kabına koyduktan sonra doğradığınız birkaç diş sarımsağı kavurun; yanmadan kaptan almalısınız ki sarımsağın acısı sosa geçmesin. Lezzetli, güzel ve hoş kokuya sahip zeytinyağının tadı kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimisi aroması kuvvetli olanı, kimisi asidi yüksek olanı, kimisi de güzel kokusu olanı tercih eder. Zeytinyağı üretimine etki eden birçok etken tadı, aromayı ve rengi önemli ölçüde değiştirir.
Yayın tarihi: 29.06.2010

YORUMLAR