Mahmure

Galeri

Yemek

Makarnanın olmazsa olmazları...

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Fesleğen

Fesleğen (Ocimum basilicum), Reyhan olarak da bilinir; ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından tek yıllık ve genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türüdür.Yemeklerde kullanılmak üzere tarımı yapılan fesleğenin kökeni Asya’nın dönenceler arasında kalan bölgelerine dayansa da, günümüzde yeryüzünün öteki ılıman bölgelerine de yayılmıştır. Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, makarna soslarında yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle sosa son anda katılır.
15586
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.