Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve serinletici yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BÖĞÜRTLENLİ PEYNİRLİ CRUMBLE

MALZEMELER
Viskili meyve için
• 400 gr. dondurulmuş böğürtlen (ahududu da kullanabilirsiniz)
• 6 çorba kaşığı viski
• 50 gr. pudra şekeri

Kreması için
• 100 gr. keçi sütü
• Bir çay bardağı toz şeker
• 3 yumurta şansı
• 2 çorba kaşığı un
• 1 paket vanilya
• 250 gr. Iabne peyniri

Crumble için
• 100 gr. yulaflı bisküvi (ufalanmış)
• 50 gr. Tereyağı

YAPILIŞI
Bir tencerede süt, şeker, yumurta sarılan, un ve vanilyayı mikserle kanştırın. Tencereyi ateşe oturtun, dibinin tutmamasına dikkat ederek sürekli karıştırıp, krema muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ilıklaşınca içine labne peynirini katıp karıştırın. Buzdolabında soğutun. Bir kapta 400 gr. böğürtlenin üzerine 50 gr. pudra şekeri ve viskiyi döküp bekletin. Küçük bir tavada tereyağını eritin, önceden ufaladığınız yulaflı bisküviyi tereyağına katıp birkaç dakika soteleyin. Meyve-viski karışımı alta, krema üste gelecek şekilde malzemeyi sek rakı bardaklarına bölüştürün. Crumble ile üzerlerini süsleyip soğuk servis edin.
167183
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.