Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve serinletici yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
DONDURMA ŞÖLENİ

MALZEMELER
• 90 gr. krema
• 50 gr. süt
• 50 gr. yumurta
• 5 gr. nişasta
• 70 gr. toz şeker
• 1/4 paket vanilya

YAPILIŞI
Süt ve kremayı ocakta kaynamaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilya ve nişastayı ayrı bir kapta bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sütlü kremalı karışımın bir kısmını azar azar yumurtalı karışıma yedirin ve akıcı hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı, kaynamakta olan süt ve kremalı karışıma döküp karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ya da buzun üzerinde hızla soğutun ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dondurmanızı derin dondurucuya koyup belirli aralıklarla karıştırın. Çeşitli meyve soslanyla farklı tatlar bulabilirsiniz.
167645
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.