Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve serinletici yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BADEMLİ KREMALI KARADUT TART (Limon Aromalı Votka Sosla)

MALZEMELER
Tart hamuru için
• 200 gr. un
• 50 gr. pudra sekeri
• 100 gr. tereyağı
• 1 paket vanilya

Kreması için
• 250 gr. süt
• 50 gr. un
• 100 gr. toz şeker
• 25 gr. nişasta
• 2 adet yumurta
• 75 gr. toz badem

YAPILIŞI
Un, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte yoğurun ve hamuru 10 dakika dinlendirin. Kreması için sütü kaynatın. Un, toz şeker, nişasta, yumurta ve toz bademi ayrı bir kapta karıştırın ve kaynayan süte yavaşça karıştırarak ilave edin ve iyice pişirin. Tart hamurunu küçük kalıplara koyarak minimum 10 dakika pişirdikten sonra diğer tarafta hazırladığınız kremayı içlerine doldurun. Üzerlerini karadut ya da böğürtlenle süsleyerek servise hazır hale getirin.
167228
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.