Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve serinletici yaz tatlıları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
FRENK ÜZÜMLÜ PARFE

MALZEMELER
• 10 adet yumurta sarısı
• 200 gr. toz şeker
• 500 gr. Krema

Frenk üzümlü sos için
• 200 gr. Frenk üzümü
• 80 gr. pudra şekeri
• 20 gr. Nişasta

YAPILIŞI
Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gr. kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. (Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin) Bardakları yarısına kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.
167918
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.