Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve pratik bir kış menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Savyerli kabak tatlısı

Malzemeler:

20 adet savyer bisküvi, 500 gr bal kabağı, soyulmuş, ufak doğranmış, 200 gr toz şeker, 100 gr taze kaymak, 200 ml krema, 100 gr dövülmüş ceviz.

Hazırlanışı:

Bal kabaklarının üzerine şekeri serpin ve 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin. Ertesi gün kabakları iyice yumuşayana kadar pişirin ve çatalla püre haline getirin. Soğutun. Bir borcam kalıbın içine savyer bisküvileri sıkıca dizin. Ezilmiş kabakları savyer bisküvilerin üzerine yayın. Kremayı mikserle çırpın. Kaymağı azar azar ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Ezilmiş kabakların üzerine bu karışımı yayın. Üzerine dövülmüş cevizi serpip servis yapın.

Kaynak: Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Menü - Jale Balcı
26497
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.