Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve pratik bir kış menüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mantar pane

Malzemeler:

12 adet iri kültür mantarı, 2 adet yumurta, Galeta unu, Ayçiçeği yağı, kızartmak için. Sos için: 4 çorba kaşığı mayonez, 4 adet kornişon, küçük küp kesilmiş, 4 çay kaşığı hardal, ½ demet dereotu.

Hazırlanışı:

Mantarları çok iyi yıkayın, kurulayın. Yumurtaları çukur bir kaba koyun ve çırpın. Galeta ununu da ayrı bir tabakta hazırlayın. Ayçiçeği yağını fritöz ya da kızartma kabında kızdırın. Mantarları önce yumurtaya, ardından galeta ununa buladıktan sonra altın rengini alıncaya kadar kızartın. Sos için: Malzemeleri iyice karıştırın. Sosu kızarmış mantarların üzerine dökerek veya ayrı olarak sosuyla birlikte servis edin.
26465
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.