Galeri

Lezzetli ve Pratik 13 Kurabiye Tarifi

Güncellenme tarihi:
KARTOPU KURABİYE

Malzemeler:

•225 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı

•Yarım su bardağı pudra şekeri

•1/4 su bardağı mısır nişastası

•Bir çimdik tuz

•2 adet limonun rendelenmiş kabuğu (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)

•1 çay kaşı vanilya

•2 tatlı kaşığı limon aroması (koymasanız da olur, ama lütfen limon aromasının yerine limon suyu koymayın)

•70 gram küçük doğranmış tuzsuz badem

•Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

•Üzerine serpmek için 1 su bardağına yakın pudra şekeri

Tarif:

•Bir kapta elenmiş nişasta, un ve tuzu karıştırın.

•Başka bir kapta tereyağı ve pudra şekerini 2 dakika çırpın.

•Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon aroması ve ufak ufak doğranmış bademi ekleyin.

•En son unlu karışımı da ekleyerek, sadece karışana kadar çırpın.

•Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

•Fırını 180 derecede ısıtın.

•Hamuru çıkartıp bir çorba kaşığı kadar alarak elinizde yuvarlayın ve aralarda biraz boşluk bırakarak tepsilere dizin.

•Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın.

•Fırında 17 dakika pişirin.

•Fırından çıkan kurabiyeleri ılıdıktan sonra bol pudra şekerine bulayın.

•Kapalı bir kutuda oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

Not: Pişirme süresi fırından fırına değişebilir lütfen kontrollü bir şekilde pişirin. (Ben 22 dakika pişirdim.)

•Kurabiyelerin altları kızarmışsa fırından almalısınız.

•Kurabiyede kabartma tozu olmamasına rağmen oldukça güzel kabarıyor bilginiz olsun.

Tarif: Pembecupcake.com
Yayın tarihi: 16.11.2017
62137
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.