Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve Pratik 13 Kurabiye Tarifi

Güncellenme tarihi: 22.11.2017
Kurabiyenin yapılışı:

•Tereyağ, sıvı yağ, şeker, yumurta, kakao bir kap içerisinde karıştırınız.

•2 su bardağı un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurunuz.

•Gerekli olursa yarım su bardağı unu kontrollü ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz.

•24 adet cevizden büyük toplar yapınız.

•Sonra hamur toplarını elinizle içli köfte açar gibi açarak içine pudingli kokostar toplarını yerleştiriniz.

•Ağızlarını kapatıp yuvarlayınız.

•İsterseniz elinizle açıp iç malzemesini koyup yuvarlayınız.

•Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriniz.

•175-180 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.

•Pişen kurabiyelerinizi ıslatmadan da yiyebilirsiniz.

•Ya da kurabiyeler soğuyunca soğumuş şekerli süte ıslatacak şekilde batırıp çıkarabilirsiniz.

•Afiyet olsun

Tarif: Yıldız Koç
33019
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.