Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve Pratik 13 Kurabiye Tarifi

Güncellenme tarihi: 22.11.2017
LEOPAR KURABİYE

Malzemeler

•125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı

•1 çay bardağı sıvıyağ

•1 su bardağı pudra şekeri

•1 adet yumurta

•1 paket vanilya (5 gr)

•1 paket kabartma tozu (10 gr)

•1 çay kaşığı kakao

•3,5 su bardağı un

Tarif:

•Bir kaba yumurtayı, pudra şekerini, margarini, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

•Üzerine elediğimiz unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

•Hamurdan yaklaşık bir portakal büyüklüğünde parça koparıp ayıralım.

•Ayırdığımız hamura 1 çay kaşığı kakaoyu ilave edip tekrar yoğuralım. Böylece desenimizin açık kahverengi rengini oluşturuyoruz.

•Kalan sade hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde iki parça hamur daha koparıp ayıralım.

•İki parça hamura 1,5 tatlı kaşığı kakaoyu ilave edip yoğuralım. Böylece koyu kahverengi deseni oluşturduk.

•Koyu kahverengi hamuru streç film üzerinde uzun şekilde açalım.

•Açık kahverengi hamuru tezgah üzerinde alt ve üstüne streç film koyarak şerit şeklinde yuvarlayalım.

•Sonra koyu hamurun tam ortasına yerleştirelim. Hamuru kenarlarından kapatarak elimizle şekil verelim.

•Daha sonra deseni oluşturmak için hamuru ince ince keselim.

•Beyaz renkli hamuru streç film üzerinde üzerine streç serip merdane ile açalım.

•Kestiğimiz kakaolu hamurları resimdeki gibi hamurun üzerine yerleştirelim.

•Hamurun üzerine tekrar streç film kapatarak merdaneyle açalım. Böylece hamurumuz şeklini alacaktır.

•Hamuru istediğimiz kalıpla kesip fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.

•Önceden ısıtılmış 150° turbo fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.

•Soğuyan Leopar Kurabiyeleri servis tabağına alalım. Tarif: Reyhan Ataç
32912
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.