Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli ve Pratik 13 Kurabiye Tarifi

Güncellenme tarihi: 22.11.2017
RÜZGAR GÜLÜ KURABİYE

Malzemeler:
•250 gr tereyağı veya margarin

•1 buçuk su bardağı pudra şekeri

•1 yumurtanın sarısı

•Yarım çay bardağı sıvıyağ

•1 çorba kaşığı limon suyu

•1 çorba kaşığı tepeleme nişasta

•3 buçuk su bardağı kadar un

•1 çorba kaşığı kakao

•1 paket kabartma tozu

Tarif:

•Geniş bir kabın içerisine pudra şekeri ile margarini alalım biraz şekeri margarine yedirelim.

•Daha sonra sıvıyağ yumurta sarısı ve limon suyunu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.

•Son olarak kabartma tozu nişasta ve azar azar un ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım.

•Hamuru iki eşit parçaya bölelim ve bir parçasına kakao ekleyelim tekrar yoğuralım ve kakaoyu tamamen hamura yedirelim.

•Her iki hamurdan da misket büyüklüğünde ayrı ayrı parçalar koparıp yuvarlayalım.

•Daha sonra avucumuzun içine, bir kakaolu bir sade, yine bir kakaolu bir sade, yani 4 adet hamur alalım.

•Diğer elimizle avucumuzu kapatarak hamuru sürekli aynı yönde çevirerek şeklin ortaya çıkmasını sağlayalım.

•Bu şekilde hamurlarımızın tamamını hazırlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.

•Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kurabiyelerimizi pembeleşene kadar pişirelim ve fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapalım.

Tarif: Öznur Aydın
33511
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.