Lezzetli ve Pratik 13 Kurabiye Tarifi
.
PUDİNGLİ KOKOSTAR KURABİYE
Hamur malzemeleri:•125 gr tereyağı (oda ısısında, yumuşak olacak)•1 büyük çay bar sıvı yağ•1 büyük çay bardağı şeker•3 yemek kaşığı kakao•1 yumurta•1 paket kabartma tozu•1 paket vanilya•2 ya da 2 buçuk su bardağı unİçi için;•Yarım paket vanilyalı puding •1 su bardağı süt•1 su bardağı hindistan ceviziIslatmak için;•1 su bardağı süt•1 büyük çay bardağı şeker•Şeker, süt içinde eriyinceye kadar ısıtılır ve sonra soğumaya bırakılır.•1 büyük çay bardağı şekerİçinin hazırlanışı;•Puding sütle ile birlikte pişiriniz. •Kaynadıktan sonra ocaktan alınız ve 1 su bardağı •Hindistan cevizini ilave edip karıştırınız ve soğumaya bırakınız.•Pudingi kurabiyenin içine kolayca koyabilmek için , soğuyunca fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde toplar yapın. İsterseniz tatlı kaşığı ile de koyabilirsiniz.
Kurabiyenin yapılışı:
•Tereyağ, sıvı yağ, şeker, yumurta, kakao bir kap içerisinde karıştırınız. •2 su bardağı un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurunuz. •Gerekli olursa yarım su bardağı unu kontrollü ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz.•24 adet cevizden büyük toplar yapınız.•Sonra hamur toplarını elinizle içli köfte açar gibi açarak içine pudingli kokostar toplarını yerleştiriniz. •Ağızlarını kapatıp yuvarlayınız.•İsterseniz elinizle açıp iç malzemesini koyup yuvarlayınız.•Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriniz. •175-180 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.•Pişen kurabiyelerinizi ıslatmadan da yiyebilirsiniz. •Ya da kurabiyeler soğuyunca soğumuş şekerli süte ıslatacak şekilde batırıp çıkarabilirsiniz. •Afiyet olsunTarif: Yıldız Koç
VİTRAY KURABİYE
•2/3 kap oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı•3/4 kap şeker•1 tatlı kaşığı kabartma tozu•1/4 tatlı kaşığı tuz•1 yumurta•1 yemek kaşığı süt•1 tatlı kaşığı vanilya özütü•2 kap un•Renkli ve sert şekerlemeler Tarif:•Tereyağını mikser ile 30 saniye kadar krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.•Yumurta, süt ve vanilya özütünü de ilave edip iyice özdeşlene kadar karıştırın. Ara ara spatula ile kabın kenarlarını sıyırarak iyice karışmasını sağlayın.•Karışıma unu ilave edin ve elinizle hamuru bir araya getirin.•Hamuru ikiye bölün ve her bir parçayı streç film ile sarıp, buzdolabında hamur sertleşene kadar en az 30 dakika dinlendirin.•Her bir hamuru hafif unlanmış tezgahta 8 mm kalınlığında açın. •Kurabiye kalıpları ile kar tanesi şekilleri kesin ve ortalarına fotoğraftaki gibi şekerlemeleri yerleştirin. (Kurabiyelerin ortalarındaki boşluklar şekerlemelerin sığabilecegi boyutta olmalı.) •Parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. (Şekerlerin yapışmaması için mutlaka parşömen kağıdı serin.)Tarif: mutfagimdan.com
KARTOPU KURABİYE
Malzemeler:•225 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı•Yarım su bardağı pudra şekeri•1/4 su bardağı mısır nişastası•Bir çimdik tuz•2 adet limonun rendelenmiş kabuğu (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)•1 çay kaşı vanilya•2 tatlı kaşığı limon aroması (koymasanız da olur, ama lütfen limon aromasının yerine limon suyu koymayın)•70 gram küçük doğranmış tuzsuz badem•Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)•Üzerine serpmek için 1 su bardağına yakın pudra şekeriTarif:•Bir kapta elenmiş nişasta, un ve tuzu karıştırın.•Başka bir kapta tereyağı ve pudra şekerini 2 dakika çırpın.•Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon aroması ve ufak ufak doğranmış bademi ekleyin.•En son unlu karışımı da ekleyerek, sadece karışana kadar çırpın.•Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.•Fırını 180 derecede ısıtın.•Hamuru çıkartıp bir çorba kaşığı kadar alarak elinizde yuvarlayın ve aralarda biraz boşluk bırakarak tepsilere dizin.•Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın.•Fırında 17 dakika pişirin.•Fırından çıkan kurabiyeleri ılıdıktan sonra bol pudra şekerine bulayın.•Kapalı bir kutuda oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.•Not: Pişirme süresi fırından fırına değişebilir lütfen kontrollü bir şekilde pişirin. (Ben 22 dakika pişirdim.)•Kurabiyelerin altları kızarmışsa fırından almalısınız.•Kurabiyede kabartma tozu olmamasına rağmen oldukça güzel kabarıyor bilginiz olsun.Tarif: Pembecupcake.com
MARMELATLI KURABİYE
Hamuru için;•150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)•1 su bardağı şeker•1 adet yumurta•2.5 su bardağı un•1 tutam tuz•1 çay kaşığı karbonat•1 tatlı kaşığı kabartma tozu•1.5 yemek kaşığı kakaoÜzeri için•MarmelatTarif: •Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın ardından yumurtayı ekleyin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.•Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri elekten geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyip tüm malzemeler birleşinceye kadar yoğurun.•Hamur kıvam alınca küçük toplar yapın ve başparmağınızla ortasına çukur açın. Tüm kurabiye hamurlarını bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.•Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tekrar ortalarına parmağınızla hafif bastırıp çukurları belirginleştirin ve soğumaya bırakın. •Soğuyan kurabiyelerin ortasında marmelat koyup 5 dakika kadar daha fırınlayın.•Afiyet olsun.Tarif: Ardaninmutfagi.com
STARBUCKS KURABİYEMalzemeler:•2 yumurta sarısı•150 gr tereyağı veya margarin•1 su bardağı pudra şekeri•1 çorba kaşığı su•1 paket vanilya•Yarım paket kabartma tozu•1,5 tatlı kaşığı tarçın (damak tadınıza göre az ya da çok koyabilirsiniz)•1 su bardağı çekilmiş ceviz (toz olmasın biraz tane tane kalsın)•3 su bardağı un Tarif:•Öncelikle yumurta sarılarını ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını elinizle bir güzel karıştırın.•Daha sonra pudra şekeri su vanilya kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.•Tarçın ve cevizi de karıştırıp yavaş yavaş unu ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayın. Hamur elinize yapışmasın. Çok sert de olmamasına dikkat ediniz.•Hamurun kıvamı hazır olunca damla çikolatayı da ekleyip biraz daha karıştırın. •Hamura rulo şekli verip streç filme sarıp yaklaşık 40 dakika buzlukta bekletin. •Sonrasında hamuru streçten çıkarıp 3 cm genişliğinde bıçakla kesip yağlı fırın tepsisine yerleştirin. •Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, fanlı ayarda 12 dakika pişirin.•Fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır, soğuduğunda ise dışı çıtır, içi yumuşak bir hal alacaktır. •NOT: Damla çikolatayı ve cevizi ekleyince hamuru çok fazla yoğurmayın çünkü damla çikolatalar eriyebilir. Bu yüzden bunların sadece hamura karışmasını sağlayın yeterli olacaktır. Tereyağınızın tamamen yumuşak olduğundan emin değilseniz mikrodalga fırında eritebilirsiniz. •Afiyet olsunTarif: Yıldız Koç
TAVADA ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler:•200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)•½ su bardağı şeker•2 yemek kaşığı esmer şeker•1 adet yumurta•2.5 su bardağı un•1 tatlı kaşığı kabartma tozu•1 tatlı kaşığı vanilyaArası için:•1 su bardağı damla bitter çikolataTarif:•Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri mikserle iyice çırpın, yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyip yoğurun.•Ardından hamuru iki eşit parçaya bölün. •Tavanın tabanına bir hamur parçasını yayın ve ocakta 10 dakika kadar pişirin.•Üzerine damla çikolataları yayın ve kalan hamuru yağlı kağıt arasında açıp çikolata parçalarının üzerini kapattıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.Tarif: Ardaninmutfagi.com
PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler:•250 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış)•Yarım su bardağı sıvı yağ•Yarım su bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri•Yarım su bardağı nişasta•1 yumurta•1 paket vanilya•1 tatlı kaşığı kabartma tozu•4 su bardağı unSüs için;•80 gr bitter çikolata( yarısı)•6 kaşık krema•Hindistan cevizi ya da toz yeşil fıstıkTarif:•Pudra şekeri ile yağ elinizle krema kıvamına gelinceye kadar birbirine yediriniz.•Karışıma; yumurta, nişasta, 3 su bardağı un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek yoğurunuz.•Kalan bir bardak unu hamurunuza kontrollü olarak ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediniz.•Cevizden biraz daha küçük yuvarlak toplar yapınız.•Yağlı kağıt serili tepsiye diziniz.•Üzerine çatalla bastırınız.•Önceden ısıtılmış 170 derece fırında takriben 10 -15 dakika arası üstü beyaz kalacak şekilde pişiriniz.•Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakınız.Süslemesi için;•Kremayı ağzı geniş bir cezve içinde kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alınan kremanın içine parçaladığınız çikolataları kırıp içine atın.•Kaşıkla sürekli karıştırarak erimesini sağlayınız.•Soğuyan kurabiyelerin uç kısımlarını çikolata sosuna batırıp sonra hindistan cevizine bulayınız.•Afiyet olsun•Tarif: Yıldız Koç
KAPLUMBAĞA KURABİYE
Malzemeler:•250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)•1 çay bardağı sıvıyağ•1 adet yumurta•1 su bardağı pudra şekeri•1 paket vanilya•Yarım paket kabartma tozu•Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)•3 yemek kaşığı kakao•Damla çikolataTarif:•Kurabiyemizin hamurunu hazırlamak üzere kakao ve damla çikolata hariç diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. •Hazırladığımız hamurun üçte birinii ayırıp, diğer üçte ikisinekakaoyu ilave edip yeniden yoğuruyoruz.•Hamurlarımızın üzerlerini buzdolabı poşeti ile kapatıp buzdolabına kaldıralım ve 1 saat bekletelim. •Daha sonra hamurları buzdolabından çıkartalım ve parçalar kopartalım. Yuvarlayarak kaplumbağa şeklini verelim. •Kaplumbağanın gözlerini damla çikolata ile yapıyoruz.•Hazırladığımız kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve buzdolabına kaldırarak yarım saat kadar bekletiyoruz. Bu işlem kurabiyelerin fırında dağılmaması için yapılıyor.•Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. •Çok kızarmamasına özen göstermelisiniz. Kontrollü bir şekilde pişirin.•Kaplumbağa kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılmalı, daha sonra servis tabaklarına alınmalıdır. Aksi halde kurabiyeler dağılabilir.Tarif: Filiz’in Tarifleri
KİRPİ KURABİYE
Malzemeler:•125 gram tereyağı•1 yumurta•3 yemek kaşığı nişasta•1 paket vanilya•2 yemek kaşığı sıvıyağ•Yarım su bardağı pudra şekeri•Yaklaşık 2 su bardağı un•1 çay kaşığı kabartma tozuSüslemek için;•Dilim çikolata•1 yemek kaşığı nutella•Çakmak taşTarif:•Bütün malzemeyi karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.•Ardından kirpi şekli vererek hamurlar elde ediyoruz.•170 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.•Kurabiyelerimiz ılıdıktan sonra benmari usulü erimiş çikolatamıza bandırarak ardından çakmak taşımıza buluyoruz.•Şırınga ya da kürdan yardımı ile gözünü ağzını çiziyoruz.Tarif: Hatice Okutan
MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE
Hamuru için;•2,5 yemek kaşığı tereyağı•125 gr margarin•5 yemek kaşığı pudra şekeri•1 su bardağı nişasta•1 çay bardağı sıvıyağ•1 çay bardağı yoğurt•1 paket vanilya•1 paket kabartma tozu•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)Muhallebisi için;••2,5 su bardağı süt•1 tatlı kaşığı hindistan cevizi•3 yemek kaşığı nişasta•8 yemek kaşığı toz şeker•1 paket vanilya•1 yemek kaşığı tereyağıÜzeri için;•160 gr bitter çikolata•100 gr beyaz çikolataTarif:•Muhallebisi için süt, nişasta, hindistan cevizi, vanilya ve toz şeker karıştırılarak pişirilir.•Kıvamı koyulaşınca içine tereyağı ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.•Kurabiyesi için margarin, tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta, sıvıyağ ve yoğurt yoğrulur.•İçine azar azar unu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. •Kurabiye hamurundan küçük bir limon büyüklüğünde parça koparılır. •Elde açılıp içine bir tatlı kaşığı muhallebi konur ve kapatılır. Muhallebi hamurun içinden taşmamalı, eğer taşıyorsa muhallebi miktarı azaltılabilir. •Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. •Bitter çikolata benmari usulü eritilir. •Beyaz çikolata da ayrı bir yerde aynı şekilde eritilir. •Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzeri önce bitter çikolataya batırılır. •Ardından beyaz çikolata ile de istenilen şekilde süslenir. •Afiyet olsun.•Tarif: Nurselinmutfagi.com
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE
Malzemeler:•1 adet yumurta•125.gr yumuşak margarin (oda sıcaklığında olmalı)•1 su bardağı pudra şekeri•Yarım su bardağı nişasta•2 tatlı kaşığı tepeleme nescafe bir yemek kaşığı sıcak su da eritilecek•2 tepeleme tatlı kaşığı kakao•2 su bardağı un•1 tatlı kaşığı kabartma tozu•1 tatlı kaşığı vanilyaTarif:•Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde alıp tepsiye diziyoruz. •Kahve çekirdeğinin şeklini vermek için kürdanı kurabiyenin üstüne koyup iki yandan da tutup hafiften aşağı doğru bastırıyoruz. •Sonra 180 derece fırında pişiriyoruz.•Afiyet olsun.Tarif: Ayfer’in Mutfağı
LEOPAR KURABİYE
Malzemeler•125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı•1 çay bardağı sıvıyağ •1 su bardağı pudra şekeri•1 adet yumurta•1 paket vanilya (5 gr)•1 paket kabartma tozu (10 gr)•1 çay kaşığı kakao•3,5 su bardağı unTarif:•Bir kaba yumurtayı, pudra şekerini, margarini, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.•Üzerine elediğimiz unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.•Hamurdan yaklaşık bir portakal büyüklüğünde parça koparıp ayıralım.•Ayırdığımız hamura 1 çay kaşığı kakaoyu ilave edip tekrar yoğuralım. Böylece desenimizin açık kahverengi rengini oluşturuyoruz.•Kalan sade hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde iki parça hamur daha koparıp ayıralım.•İki parça hamura 1,5 tatlı kaşığı kakaoyu ilave edip yoğuralım. Böylece koyu kahverengi deseni oluşturduk.•Koyu kahverengi hamuru streç film üzerinde uzun şekilde açalım.•Açık kahverengi hamuru tezgah üzerinde alt ve üstüne streç film koyarak şerit şeklinde yuvarlayalım.•Sonra koyu hamurun tam ortasına yerleştirelim. Hamuru kenarlarından kapatarak elimizle şekil verelim.•Daha sonra deseni oluşturmak için hamuru ince ince keselim.•Beyaz renkli hamuru streç film üzerinde üzerine streç serip merdane ile açalım.•Kestiğimiz kakaolu hamurları resimdeki gibi hamurun üzerine yerleştirelim.•Hamurun üzerine tekrar streç film kapatarak merdaneyle açalım. Böylece hamurumuz şeklini alacaktır.•Hamuru istediğimiz kalıpla kesip fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.•Önceden ısıtılmış 150° turbo fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.•Soğuyan Leopar Kurabiyeleri servis tabağına alalım.Tarif: Reyhan Ataç