Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli Meze Tarifleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kuru Fasulye Pilakisi

Malzemeler:

50 gr. dermason cinsi kuru fasulye, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1’er tane küçük boy patates, domates, havuç, 1 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan, maydanoz, 1 diş sarımsak, 4 bardak su, tuz, biraz şeker

Hazırlanışı:

Akşamdan yıkanıp ıslatılmış fasulyelerin üzerine su doldurarak orta ateşte ağır ağır 45 dakika haşlayıp süzün. Sebzeleri temizleyip ince ince doğrayın. Bir tencereye koyup kızdırdığınız yağın içine soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyerek akvurun. Aynı tencerenin içine sırasıyla havucu, patatesi ve fasulyeyi ekleyip bir müddet daha kavurun. Üzerine domates, su, tuz ve şeker koyarak ağır ateşte 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
670400
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.