Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetli Meze Tarifleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Taratorlu Kalamar Tava

Malzemeler:

200 gram kalamar, 1 şişe soda, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, kızartmak için sıvı

Taratoru için:

3 dilim ekmek için, 1 diş sarımsak,1 avuç ceviz

Hazırlanışı:

Derin bir kabın içine unu, kabartma tozu ve sodayı karıştırıp boza kıvamına getirin. Kalamarları dondurucudan alıp bu karışımın içine batırıp çıkartın. Kızgın yağın içine atıp 5 dakika kadar kızartın. Taratoru için ekmek içini ceviz vesarımsakla mutfak robotunda çekip biraz suyla inceltip sos kıvamına getirin. Kızarmış kalamarla birlikte servis yapabilirsiniz.
670281
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.