Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetlerin sırrı bu soslarda gizli!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bourguignon Sos

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı margarin

1 küçük ince doğranmış soğan

2 dal maydanoz

¼ defne yaprağı

10 adet tane karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı un

75 cl. Burgunyon şarap

Yapılışı: Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin.

Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.
15827
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.