Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetlerin sırrı bu soslarda gizli!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bearnez Sos

Malzemeler:

10 gr (1 çorba k.) doğranmış soğan

6 adet dövülmüş tane karabiber

1 çay kaşığı tarhun veya 1/3 çay kaşığı kuru tarhun

1 çorba kaşığı tarhun ve sirke

3 yumurta sarısı

200 gr margarin

1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Yapılışı: Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun. Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmaride telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın.

Eritilmiş ılık margarini bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin. Sosu ince bir süzgeçten geçirin. İçine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydanozu katın.
16832
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.