Mahmure

Galeri

Yemek

Lezzetlerin sırrı bu soslarda gizli!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Napoliten Sos

Malzemeler:

3/4 su bardağı domates salçası

1/2 çorba kaşığı toz şeker

1/4 kahve fincanı un

3 su bardağı et suyu

100 gr margarin

2 baş soğan

Tuz

Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştırıp, kavurduktan sonra et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını örtüp yarım saat kadar pişirin. Pişince, süzgeçten geçirin ve soğan posasını atın. Süzdüğünüz malzemeyi şekerle birlikte boza kıvamına gelinceye dek, tencerenin kapağını kapatmadan kaynatın. Karışım kıvama geldiğinde domates salçasını ilave edin, bir defa karıştırın ve ateşten alın.
16834
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.