Mahmure

Galeri

Yemek

Lahana ile farklı lezzetler deneyin!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Lahanalı krep ruloları

Malzemeler:

6 adet haşlanmış lahana yaprağı, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1/2 demet maydanoz.

Krep için: 1,5 su bardağı un, 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz.

Hazırlanışı:

Lahana yapraklarını haşlayın. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştırın. Krep hamuru için, derin bir kapta 1.5 su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştırın. Teflon tavayı çok az yağlayın. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökün. Arkalı önlü kızartın. Sonra krepi düz bir zemine alın. Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serin. İçine hazırladığınız içten bir miktar koyun. Rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.
25427
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.