Mahmure

Galeri

Yemek

Lahana ile farklı lezzetler deneyin!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Lahanalı köfte

Malzemeler:

LAHANA İÇİN: 3 domates, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı margarin, 400 gr lahana, 150 ml su, 150 gr süt kreması, tuz.

KÖFTE İÇİN: 2 dilim bayat ekmek, tuz, 1 soğan, 500 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı hardal, kırmızı toz biber, karabiber, kızartmalık yağ.

Hazırlanışı:

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın. Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun. Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin. Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun. Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun. Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.
25549
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.