Mahmure

Galeri

Yemek

Lahana ile farklı lezzetler deneyin!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Zeytinyağlı lahana sarması

Malzemeler:

1 adet küçük lahana, pirinç, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 büyük soğan, ½ demet maydanoz, 1 çorba kaşığı dolusu kimyon, tuz, karabiber, kuş üzümü, çam fıstığı, 3-4 adet biber, 1 adet domates, 2 su bardağı su.

Hazırlanışı:

Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya, zeytinyağı koyun; soğanları rondo da çekip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin. Yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak, düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.
25433
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.