Mahmure

Galeri

Yemek

Kurban etiyle hazırlayabileceğiniz nefis yemekler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
KABURGA DOLMASI
Malzemeler:
İç pilav malzemeleri:

1 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı rendelenmiş badem, 1 demet maydanoz (ince kıyılmış), 1 su bardağı su, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı kara reyhan, ½ çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz

Kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti, ½ yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 3 su bardağı su

Hazırlanışı:
İç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pul biber, karabiber, maydanoz, kara reyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.

Kaburganın hazırlanışı:

Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın; eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.
58234
YORUMLAR

super gorunuyor acıktımmmm.

ceyda 26.11.2009 19:04:46

muhteşemmmm görünüyorlar.

aliye 26.11.2009 13:23:19
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.